Stilte retreat

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt. Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart. 

Het wonder van stilte.

4 stille dagen aan zee

Tijdens deze retraite heb je rust en alle tijd voor jezelf. Je bent helemaal vrij om te doen waar jij behoefte aan hebt.
Boeken lezen, mediteren, je terugtrekken in de tuin, wandelen, opladen op het strand of in de natuur, genieten van de zilte zeelucht, of in stilte samenzijn in de leefkeuken. Liefde en verbinding voelen.
Niets moet, alles mag. Daarnaast bieden we je 4 yogalessen en 4 geleide meditaties aan plus begeleide momenten waarbij we samen in stilte zitten. Ook zijn er twee reflectie momenten waar je alleen aan deelneemt als jij die behoefte voelt.

Het programma van de stilte midweek

STILTE MIDWEEK MAANDAG

Samen met een van de keukenprinsessen ontvangt Hanneke je om 15.00u in Domburg. Je kan je rustig installeren op je kamer voordat we samen komen in de warme leefkeuken. Daar krijg je uitleg over wat je kan verwachten en ontvang je het programma op papier zodat je precies weet waar je aan toe bent. We gaan samen de stilte in met behulp van een geleide meditatie waarbij je overgaat van praten, drukte en doen naar stilte, aandacht en zijn. Dan is er een relaxte intuïtieve yogales voor de liefhebbers. We sluiten deze dag af met een twee gangen diner en gezamenlijk moment van stilte.

STILTEMIDWEEK DINSDAG

We ontwaken samen tijdens een stiltewandeling. Zonder ergens te hoeven komen zetten we steeds een nieuwe stap. Het wandelen zelf is alles wat we doen. Helemaal in het moment, zorgeloos en vrij. Stap voor stap word je wakker en ontwaakt ook de wereld om je heen. Bij thuiskomst smullen we van een uitgebreid ontbijt en daarna volgt de yogales waarbij we zowel yin als yang yoga beoefenen. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijk stiltemoment. Luieren, je bezinnen, schrijven of lezen, doen wat jij graag wilt. In Domburg kan je zwemmen in het binnenzwembad, opwarmen in de sauna, struinen door de duinen.

‘Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.

Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.’

Thich Nhat Hanh

In de avond serveren we een lekker vegetarisch diner. We sluiten de dag af met een gezamenlijk stiltemoment in de meditatiezaal.

STILTEMIDWEEK WOENSDAG

Vandaag beginnen we met een yin yang yogales in de yogazaal. Daarna staat een heerlijke brunch voor ons klaar. In de middag zowel een stiltemoment als sharing circle; delen vanuit je hart, zonder dat er met woorden op je wordt gereageerd. Alle activiteiten stellen we met zorg samen, maar jij kiest wat goed voelt voor jou. Voordat je weer aan tafel mag kan je genieten van de sauna, wandelen naar zee, zwemmen, slapen of gewoon eens een keer niets doen op de bank. Het diner koken we met liefde voor je, je kan zo aanschuiven. In de avond een kort reflectiemoment en daarna gezamenlijk moment van stilte.

STILTEMIDWEEK DONDERDAG

Goodmorning sunshine! Wakker worden met intuïtieve yoga voor de liefhebbers. Daarna is er een gezamenlijk stiltemoment voordat we smullen van een uitgebreid ontbijt. Je kan lekker je eigen gang gaan tot we opnieuw samen stil zijn. De tafel staat weer gedekt voor je met biologische lekkernijen. Na de lunch ronden we gezamenlijk af met een stiltemoment dat over gaat in een moment van (kort) napraten. Je kan terug geven waar je behoefte aan hebt. En dan eindigt het stilteweekend. Je keert huiswaarts wanneer jij wilt. Nagenieten op de locatie mag tot het einde van de middag.

Tijdens de midweek zijn we samen stil. De yogalessen worden wel begeleid. Je kan zelf kiezen of je hieraan wel of niet deelneemt.

EEN EERSTE KEER OP STILTE RETRAITE, WAT KAN JE VERWACHTEN?

De ervaring van Hanneke, oprichter Avontuur van h’eerlijk leven:

“Ik vond het heel spannend, de eerste keer dat ik een hele tijd stil ging zijn. Ik had veel vragen over dit onbekende, maar aantrekkelijke idee.

Wat stond me te wachten? En zou ik me niet helemaal dood vervelen? Of het gek vinden om in stilte te eten? Mijn hoofd was nieuwsgierig en onrustig.

De stilte voelde als een warme deken. Ik ontdekte dat ik niets nodig heb om gelukkig te zijn. Enkel innerlijke rust. En die vind je in stilte.

Een ervaring die je op geen enkele andere manier krijgt.

Daarnaast vond ik het heel fijn om niets te hoeven. Precies doen en niet doen wat je zelf graag wilt. Samen in aandacht, stilte en verbinding zijn.

Dat voelt niet alleen maar enorm verbonden met al wat is.”

“De reden dat ik een stilteweekend organiseer is bovenstaande. Stilte geeft je waardevolle inzichten in jezelf. Dingen die je (on)bewust al weet krijgen ruimte om naar de oppervlakte te komen.

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt.

Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart.”

Twijfel je of heb je nog vragen? E-mail ze naar ons en we geven je een antwoord.

Locatie van de stilte midweek

Stiltemidweek: een riante luxe verbouwde boerderij in Domburg

Een ruime leefkeuken, heerlijk banken in de woonkamer, ruim opgezette slaapkamers en een eigen binnenzwembad, sauna en yogazaal. Je wordt al zen als je op locatie arriveert. Aan een doodlopende weg ligt onze fijne plek.

De kamers zijn rustig van kleur met veel lichte houttinten, mint en wit. Op alle kamers staan 2 luxe boxsprings en er zijn zowel kamers met eigen badkamer als met gedeelde badkamer. De gedeelde badkamer deel je met maximaal 1 andere kamer. Alle kamers zijn voor twee personen, de meeste mensen komen alleen, dan deel je de kamer op volgorde van aanmelding.

Prijs stiltemidweek

stiltemidweek 25 februari – 28 februari 2019; in Domburg

Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer en ligbad 575,- Vol
Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer 550,- Vol
Luxe tweepersoonskamer met gedeelde badkamer 525,- Vol

Bovenstaande prijs is per persoon.

Je kan je voorkeur voor een kamer aangeven op het inschrijfformulier.

Waarom zou je op stilte retraite gaan?

Om tot rust te komen, tot inzicht, aandacht te hebben voor wat is. Even niets moeten en niet overladen worden met prikkels. Stilte laat alles zijn wat is.

DIT ONTVANG JE TIJDENS DE STILTE RETREAT

Een mooie kamer met luxe eenpersoons boxsprings

2x ontbijt, 1x uitgebreide brunch, 2x lunch en 3x diner. Al het eten is huisgemaakt met veel liefde. We koken biologisch, vegetarisch en glutenvrij

Onbeperkt thee, fruit, water en koffie. In de middag vruchtensap en een lekker tussendoortje

Dagelijks meerdere gezamenlijke stiltemomenten

Een gezamenlijke stiltewandeling richting zee of in de natuur

Vier keer yogales, intuïtieve yoga geïnspireerd op yin, yang & hatha yoga

1 sharing circle

4 geleide meditaties

2 korte reflectiemomenten (naar eigen behoefte)

Zo vaak je wenst gebruik van sauna, binnenzwembad en tennisbaan

Stilte en aandacht

Data stiltemidweek 2019

4 dagen stilte retraite 25-28 februari 2019

 

There are no events to display
Happiness

Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.
Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.”

Thich Nhat Hanh

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.