Stilteweekend

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt. Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart. 

Het wonder van stilte.

Stilteweekend

Tijdens dit weekend ben je helemaal vrij om te doen waar jij behoefte aan hebt.
Boeken lezen, mediteren, je terugtrekken in de tuin, wandelen, opladen op het strand of in de natuur, genieten van de zilte zeelucht, of in stilte samenzijn in de leefkeuken. Liefde en verbinding voelen.
Niets moet, alles mag.

Het programma van het stilteweekend

STILTEWEEKEND VRIJDAG

 

Samen met een van de keukenprinsessen ontvangt Hanneke je om 17.30u in Domburg of de Achterhoek. Je kan je rustig installeren op je kamer voordat we samen komen in de warme leefkeuken. Daar krijg je uitleg over wat je kan verwachten en ontvang je het programma op papier zodat je precies weet waar je aan toe bent. We gaan samen de stilte in met behulp van een geleide meditatie waarbij je overgaat van praten, drukte en doen naar stilte, aandacht en zijn. Dan is er een relaxte intuïtieve yogales voor de liefhebbers. We sluiten deze dag af met een twee gangen diner en gezamenlijk moment van stilte.

STILTEWEEKEND ZATERDAG

 

We ontwaken samen tijdens een stiltewandeling. Zonder ergens te hoeven komen zetten we steeds een nieuwe stap. Het wandelen zelf is alles wat we doen. Helemaal in het moment, zorgeloos en vrij. Stap voor stap word je wakker en ontwaakt ook de wereld om je heen. Bij thuiskomst smullen we van een uitgebreid ontbijt. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijk stiltemoment. De middag is vrij. Luieren, je bezinnen, schrijven of lezen, doen wat jij graag wilt. In Domburg kan je zwemmen in het binnenzwembad, opwarmen in de sauna, struinen door de duinen. In de Achterhoek loop je zo de natuur in of kan je opwarmen bij de houtkachel.

 

‘Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.

Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.’

Thich Nhat Hanh

 

In de avond serveren we een lekker vegetarisch diner. We sluiten de dag af met een gezamenlijk stiltemoment in de meditatiezaal.

STILTEWEEKEND ZONDAG

 

Goodmorning sunshine! Wakker worden met intuïtieve yoga voor de liefhebbers. Daarna is er een gezamenlijk stiltemoment voordat we smullen van een zondags ontbijt. Je kan lekker je eigen gang gaan tot we opnieuw samen stil zijn. De tafel staat weer gedekt voor je met biologische lekkernijen. Na de lunch ronden we gezamenlijk af met een stiltemoment dat over gaat in een moment van (kort) napraten. Je kan terug geven waar je behoefte aan hebt. En dan eindigt het stilteweekend. Je keert huiswaarts wanneer jij wilt. Nagenieten op de locatie mag tot het einde van de middag.

 

Tijdens het weekend zijn we samen stil. De yogalessen worden wel begeleid. Je kan zelf kiezen of je hieraan wel of niet deelneemt.

EEN EERSTE KEER OP STILTEWEEKEND, WAT KAN JE VERWACHTEN?

 

De ervaring van Hanneke, oprichter Avontuur van h’eerlijk leven:

 

“Ik vond het heel spannend, de eerste keer dat ik een hele tijd stil ging zijn. Ik had veel vragen over dit onbekende, maar aantrekkelijke idee.

Wat stond me te wachten? En zou ik me niet helemaal dood vervelen? Of het gek vinden om in stilte te eten? Mijn hoofd was nieuwsgierig en onrustig.

De stilte voelde als een warme deken. Ik ontdekte dat ik niets nodig heb om gelukkig te zijn. Enkel innerlijke rust. En die vind je in stilte.

Een ervaring die je op geen enkele andere manier krijgt.

Daarnaast vond ik het heel fijn om niets te hoeven. Precies doen en niet doen wat je zelf graag wilt. Samen in aandacht, stilte en verbinding zijn.

Dat voelt niet alleen maar enorm verbonden met al wat is.”

“De reden dat ik een stilteweekend organiseer is bovenstaande. Stilte geeft je waardevolle inzichten in jezelf. Dingen die je (on)bewust al weet krijgen ruimte om naar de oppervlakte te komen.

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt.

Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart.”

 

Twijfel je of heb je nog vragen? E-mail ze naar ons en we geven je een antwoord.

Locatie van het stilteweekend

Stilteweekend oktober 2018: We verblijven in een verbouwde boerderij, in de natuur

Uitzicht over velden, een ruime tuin met gelegenheid om je terug te trekken en een extra ruimte waar je creatief kan werken, naar de natuur kan staren of lekker bij de houtkachel kan zitten. Vanuit de tuin loop je zo de velden en bossen in.

Deze boerderij is eenvoudig en met veel aandacht ingericht. De kamers zijn rustig van kleur met veel lichte houttinten en wit. Beneden is het familiair met een zeer ruime eettafel, aparte woonkamer en yogaruimte. Buiten is er ook een vuurplaats waar we zaterdag vuur zullen maken.

Er zijn tijdens deze stilte retreat zowel eenpersoonskamers als tweepersoonskamers beschikbaar. Op alle kamers staan 1 of 2 luxe boxsprings en verder een eenvoudig bureau en lichte houten kast. Er zijn vier douches en vijf wastafels die gedeeld zijn.

Prijs stilteweekend

stilteweekend 16 maart 2018; in Domburg (geen plek meer)

Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer en ligbad 425,-
Luxe tweepersoonskamer met eigen badkamer 400,-
Luxe tweepersoonskamer met gedeelde badkamer 375,-

stilteweekend 19 oktober 2018; in de natuur van de Achterhoek

Lichte eenpersoonskamer met goede boxspring en gedeelde douches 427,-
Lichte tweepersoonskamer met goede boxspring en gedeelde douches 347,-

Bovenstaande prijs is per persoon.

Je kan je voorkeur voor een kamer aangeven op het inschrijfformulier.

 

Waarom zou je op stilteweekend gaan?

 

Om tot rust te komen, tot inzicht, aandacht te hebben voor wat is. Even niets moeten en niet overladen worden met prikkels. Stilte laat alles zijn wat is.

DIT ONTVANG JE TIJDENS HET STILTEWEEKEND

Een mooie kamer met luxe eenpersoons boxsprings

2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner. Al het eten is huisgemaakt met veel liefde. We koken biologisch, vegetarisch en glutenvrij

Onbeperkt thee, fruit, water en koffie. In de middag vruchtensap en een lekker tussendoortje

Dagelijks meerdere gezamenlijke stiltemomenten

Een gezamenlijke stiltewandeling richting zee of in de natuur

Twee keer yogales, intuïtieve yoga geïnspireerd op yin, yang & hatha yoga

In Domburg: gratis gebruik van sauna, binnenzwembad en tennisbaan

In de Achterhoek: ruimte om je terug te trekken bij de houtkachel en zaterdagavond stoken we buiten vuur

Stilte en aandacht

Data stilteweekend 2018

There are no events to display
Happiness

 

Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.
Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.”

Thich Nhat Hanh

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.