Stilteweekend

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt. Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart. 

Het wonder van stilte.

Stilteweekend

Tijdens dit weekend ben je helemaal vrij om te doen waar jij behoefte aan hebt.
Boeken lezen, mediteren, je terugtrekken in de tuin, wandelen, opladen op het strand of in de natuur, genieten van de zilte zeelucht, of in stilte samenzijn in de leefkeuken. Liefde en verbinding voelen.
Niets moet, alles mag.

Het programma van het stilteweekend

STILTEWEEKEND VRIJDAG

 

Samen met een van de keukenprinsessen ontvangt Hanneke je in Domburg op onze prachtige locatie. Je kan je rustig installeren op je kamer voordat we samen komen in de warme leefkeuken. Daar krijg je uitleg over wat je kan verwachten en ontvang je het programma op papier zodat je precies weet waar je aan toe bent. We gaan samen de stilte in met behulp van een geleide meditatie waarbij je overgaat van praten, drukte en doen naar stilte, aandacht en zijn. Dan is er een relaxte intuïtieve yogales voor de liefhebbers. We sluiten deze dag af met een twee gangen diner en gezamenlijk moment van stilte.

STILTEWEEKEND ZATERDAG

 

We ontwaken samen tijdens een stiltewandeling. Zonder ergens te hoeven komen zetten we steeds een nieuwe stap. Het wandelen zelf is alles wat we doen. Helemaal in het moment, zorgeloos en vrij. Stap voor stap word je wakker en ontwaakt ook de wereld om je heen. Bij thuiskomst smullen we van een uitgebreid ontbijt. Voor de lunch is er opnieuw een gezamenlijk stiltemoment. De middag is vrij. Luieren, je bezinnen, schrijven of lezen, doen wat jij graag wilt.

 

‘Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.

Happiness is here and now. I have dropped my worries.

Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.’

Thich Nhat Hanh

 

In de avond serveren we een lekker vegetarisch diner. We sluiten de dag af met een gezamenlijk stiltemoment in de meditatiezaal.

STILTEWEEKEND ZONDAG

 

Wakker worden met geluiden uit de natuur en een wandeling naar zee. Daarna is er een gezamenlijk stiltemoment voordat we smullen van een zondags ontbijt. De tafel staat weer gedekt voor je met biologische lekkernijen. Als je wil kan je aansluitend een yogales volgen om nog net dat laagje dieper te gaan. Na de lunch ronden we gezamenlijk af met een stiltemoment dat over gaat in een moment van (kort) napraten. Je kan terug geven waar je behoefte aan hebt. En dan eindigt het stilteweekend. Je keert huiswaarts wanneer jij wilt. Nagenieten op de locatie mag tot het einde van de middag.

 

Tijdens het weekend zijn we samen stil. De yogalessen worden wel begeleid. Je kan zelf kiezen of je hieraan wel of niet deelneemt.

EEN EERSTE KEER OP STILTEWEEKEND, WAT KAN JE VERWACHTEN?

 

Veel vragen die ik krijg als mensen nog nooit een stilte retraite hebben ervaren: “Is het niet moeilijk, niet praten? En, dan heb je toch helemaal geen contact met elkaar?” Er ontstaat zo’n liefdevolle energie als praten wegvalt. Alles is zoals het is. Oordelen vallen weg. Het is goed en er is een bijzondere onbeschrijfelijke verbinding. Misschien nog wel dieper dan de connectie als er wel gesproken wordt. Je bent welkom.

De eerste ervaring van Hanneke (10 jaar geleden), oprichter Avontuur van h’eerlijk leven:

“Ik vond het heel spannend, de eerste keer dat ik een hele tijd stil ging zijn. Ik had veel vragen over dit onbekende, maar aantrekkelijke idee.

Wat stond me te wachten? En zou ik me niet helemaal dood vervelen? Of het gek vinden om in stilte te eten? Mijn hoofd was nieuwsgierig en onrustig.

De stilte voelde als een warme deken. Ik ontdekte dat ik niets nodig heb om gelukkig te zijn. Enkel innerlijke rust. En die vind je in stilte.

Een ervaring die je op geen enkele andere manier krijgt.

Daarnaast vond ik het heel fijn om niets te hoeven. Precies doen en niet doen wat je zelf graag wilt. Samen in aandacht, stilte en verbinding zijn.

Dat voelt niet alleen maar enorm verbonden met al wat is.”

De reden dat ik een stilteweekend organiseer is bovenstaande. Stilte geeft je waardevolle inzichten in jezelf. Dingen die je (on)bewust al weet krijgen ruimte om naar de oppervlakte te komen.

Stilte geeft je ruimte. Ruimte voor aandacht die je in drukte niet altijd vindt.

Ruimte om naar binnen te keren en te luisteren naar je hart.

Twijfel je of heb je nog vragen? E-mail ze naar ons en we geven je een antwoord.

Locatie van het stilteweekend

Stilte retreat

Uitzicht over velden, een ruime tuin met gelegenheid om je terug te trekken en een heerlijke bank waarvandaan je naar de natuur kan staren of lekker op in slaap kan vallen. Vanuit het huis loop je zo naar zee.

Dit luxe verbouwde landhuis is met veel aandacht ingericht. De kamers zijn rustig van kleur met veel lichte houttinten, turquoise en wit. Ook is er een groot zwembad, sauna en ruime tuin aanwezig.

Investering stilteweekend

Stilte retreat

Nu niet gepland, meld je onderaan aan voor de nieuwsbrief en we houden je op de hoogte van nieuwe data.

Stilte retreat inclusief h’eerlijk eten en drinken en alle faciliteiten, boxspring op een luxe tweepersoonskamer, zwembad, sauna. Op loopafstand van zee en geheel prive gelegen. All inclusive.

 

Waarom zou je op stilteweekend gaan?

 

Om tot rust te komen, tot inzicht, aandacht te hebben voor wat is. Even niets moeten en niet overladen worden met prikkels. Stilte laat alles zijn wat is.

DIT ONTVANG JE TIJDENS HET STILTEWEEKEND

Dagelijks meerdere gezamenlijke stiltemomenten

2x ontbijt, 2x lunch en 2x diner. Al het eten is huisgemaakt met veel liefde. We koken biologisch, vegetarisch en glutenvrij

Onbeperkt thee, fruit, water en koffie. In de middag vruchtensap en een lekker tussendoortje

Luxe tweepersoonskamer met goede boxsprings

Een gezamenlijke stiltewandeling richting zee of in de natuur

Twee keer yogales, intuïtieve yoga geïnspireerd op yin, yang & hatha yoga

Stilte en aandacht

Data stilteweekend 2022

There are no events to display

Happiness

 

Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Nowhere to go, nothing to do. There is no need to hurry.
Happiness is here and now. I have dropped my worries.
Somewhere to go, something to do. But I don’t need to hurry.”

Thich Nhat Hanh

Bekijk hoe wij omgaan met persoonsgegevens in onze Privacyverklaring.